Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 15 de setembre es farà una jornada sobre descarbonització municipal

L’ús de la biomassa permet reduir les nostre emissions descarbonitzant l’energia i contribuir a frenar l’escalfament global

Aquest mes de setembre es realitzarà al Centre Àgora de Vilafranca una jornada sobre actuacions de descarbonització municipal a partir de la Bioenergia. La jornada tècnica es farà dijous 15 de setembre de deu a una i presentarà diverses iniciatives i projectes de xarxes de calor de municipis de la Vegueria. El programa de la jornada inclou una primera part que abordarà les oportunitats de finançament de projectes de descarbonització municipal, així com una taula rodona amb experiències i propostes del territori. La segona part contempla la visita a les instal·lacions municipals de Vilobí per veure de prop el seu funcionament.

Els incendis d’aquest estiu han tornat a evidenciar que cal gestionar el bosc per reduir la càrrega de combustible disponible i per adaptar-los al canvi climàtic. Així mateix, l’ús de la biomassa permet reduir les nostre emissions descarbonitzant l’energia i contribuir a frenar l’escalfament global. Per aconseguir aquest objectiu, la Mancomunitat impulsarà al llarg del mes de setembre un cicle de jornades i activitats sobre Bioeconomia, com una oportunitat per a la transformació econòmica i ambiental del territori a partir del bosc.

Les inscripcions a la jornada es poden formalitzar a través del portal Ruralcat de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: