Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creix la demanda de lloguer per la facultat d’infermeria, tot i que l’oferta és molt escassa

La mitjana del preu d’un pis de lloguer a Vilafranca és d’entre els 650 i els 900 euros

El preu del lloguer a Catalunya segueix pujant. Durant els primers sis mesos de l’any, el preu ha crescut un 6,22% per arribar a una mitjana d’11,78 euros el metre quadrat en un context on la inflació s’ha disparat. Vilafranca no n’és una excepció. Hi ha molta demanda i poca oferta i ara, a més, hi ha molts estudiants de la futura facultat d’infermeria que busquen pis a la vila.

Vilafranca tindrà a partir del mes de setembre facultat d’infermeria, amb una quarantena de places que penjaran de la Universitat Rovira i Virgili, un fet que ha comportat l’increment de demanda de pisos de lloguer a la vila. Ens ho explica el gerent de Serra Grup Immobiliari Xavi Montserrat.

Aquesta demanda de pisos de lloguer no es pot cobrir fàcilment ja que n’hi ha pocs habitatges en una vila que és considerada zona d’habitatge tens, cosa que vol dir que la mitjana de preu de lloguer ha crescut més que la mitjana de Catalunya i que el cost del lloguer en el pressupost familiar o personal supera de mitjana el 30% dels ingressos habituals, entre altres.
La declaració com a àrea tensa d’habitatge preveu una reducció del 5% sobre l’índex de referència dels preus de lloguer.

La mitjana del preu del lloguer a Vilafranca aquest 2022 és, segons Serra Grup Immobiliari, d’entre 650 i 900 euros per pisos d’entre tres i quatre habitacions. L’oferta, però, és molt limitada i, de fet, les immobiliàries sovint no arriben ni a publicar els pisos que tenen en lloguer perquè hi ha llista d’espera.

Des de Finques Serra apunten que cada cop hi ha més gent que valora comprar un pis en comptes de llogar-lo perquè els preus del lloguer sovint són més alts que els de la hipoteca, tot i que la majoria de gent jove el que busca és lloguer perquè així no té lligams amb el pis.
El fet que hi hagi llista d’espera per accedir a pisos de lloguer fa que els propietaris siguin més exigents amb les condicions. Ens ho explica Max Jané, gerent de Fusiona Penedès.

Jané explica que amb la limitació de preus de lloguer molts propietaris el que van fer és treure els habitatges del mercat i començar-los a vendre perquè creien que no els hi sortia a compte llogar-los per preus més baixos. Pel que a quins pisos es demanen més a Vilafranca, des de Fusiona Penedès es diu que és bàsicament amb mobles.

Max Jané apunta que des del punt de vista immobliari Vilafranca no ofereix pisos de qualitat
12.38.10-12.38.34- per defecte Vilafranca… senzillets

Pel que fa a la obra nova, aquesta està bàsicament aturada per l’increment dels costos de producció que fa que el pressupost inicial previst per una contrucció sigui molt diferent al que es dona finalment i, per tant, moltes empreses han optat per aturar les construccions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: