Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença la verema al Penedès, abans d’hora a causa de la sequera però amb un bon estat sanitari

La verema ha arrencat al Penedès avançada entre 7 i 9 dies respecte l’any 2021, tot i que segons dades de l’INCAVI hi ha parcel·les que s’han veremat a 27 de juliol.

L’estat sanitari del raïm és bo però l’estrès hídric que arrosseguen les vinyes fa que siguin grans més petits i que la maduració no s’hagi produït de manera òptima.

Josep Marrugat és el responsable del sector del vi de la Unió de Pagesos.

Des del sector elaborador, el president de la patronal del cava Damià Deàs apunta una verema de bona qualitat, tot i que més curta, al voltant d’un 15% respecte l’any passat. I destaca aquest avançament, amb l’entrada de chardonnay als cellers des de finals de juliol.

L’avançament de la verema en el calendari és una realitat des de fa anys. Aquest dijous al matí, a Sant Pere Molanta, el viticultor Raimon Sadurní ens explicava que mai havia collit tant d’hora aquestes parcel·les.

Aquests dies comencen a treballar entre 4 i 5 de la matinada perquè el raïm arribi fresc als cellers al voltant de les 10 del matí. En aquest cas han collit chardonnay per a Codorníu.

El gruix de la verema començarà a partir de la setmana que ve i s’allargarà fins al setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: