Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest 31 d’agost serà recordat per l’esclafit que ha impactat a Vilafranca

Ha estat a quarts de quatre de la tarda amb fort vent, pluja i pedregada.

Ha estat un dia pendent del temps. A primera hora del matí, a les set, amb un fort ruixat que ha fet alçar les alarmes. Les primeres previsions del temps feien pensar en la suspensió dels actes diürns de la Festa Major. De fet, s’ha anul·lat l’entrada a Ofici. Però mica en mica s’ha anat arreglant el matí i a partir de les 11 s’ha iniciat l’exhibició de lluiment dels balls a la plaça de la Vila. Ha sortit el sol i res feia pensar en el que ha acabat passant.

Just a les tres de la tarda en punt, quan havia de començar la diada castellera han aparegut núvols foscos amenaçadors de tempesta.

Acabada la primera ronda de castells, a les tres i vint minuts, ha espetegat un primer tro i ha començat a ploure amb intensitat. Els castellers i la gent que hi havia a plaça han hagut de córrer per aixoplugar-se. La tempesta ha vingut acompanyada d’un vent extraordinàriament fort i també de pedra, generant una sensació de perill al conjunt de la ciutat. Ha estat un quart d’hora estremidor.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, explica com s’han viscut des de l’ajuntament aquells instants.
Regull explica també quina ha estat l’actuació dels serveis municipals.

L’ajuntament ha estat en contacte permanent durant tot el dia amb els serveis de seguretat per conèixer els efectes del temporal i també s’han mantingut contactes amb els administradors de la Festa Major per prendre decisons sobre la modificació d’actes de la festa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: