Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca ha rebut el pla de mobilitat urbana amb l’horitzó 2026 que ha redactat la Diputació

Vilafranca ha rebut el pla de mobilitat urbana amb l’horitzó 2026 que ha redactat la Diputació

El Pla es complementa amb la implementació de les mesures mitjançant actuacions orientades a educar, informar i sensibilitzar la ciutadana cap a una cultura de mobilitat sostenible, saludable i segura

El document dona compliment a la Llei de mobilitat i vol configurar un model de transport més eficient i una accessibilitat més universal a més d’incrementar la qualitat de vida de la ciutadania amb l’horitzó fixat per al 2026.

El document presentat a l’Ajuntament, assigna més espai per a vianants i bicicletes, que representen un 70% de la mobilitat interna, amb un increment de l’amplada de les voreres fins a 2’5 metres a la xarxa principal i fins a 1’80 metres a la xarxa secundària.

Pel que fa a bicicletes, es proposa la construcció d’un carril bici segregat i altres tipologies de disseny, en funció de si la xarxa és principal o secundària, a més de crear proximitat, fent que les distàncies es percebin més curtes gràcies a les millores de confort i accessibilitat als carrers gràcies a l’ampliació de les voreres i la incorporació de mobiliari i arbrat.

El pla proposa també pacificar la rambla de Nostra Senyora, fer més competitiu el transport públic davant el transport privat i fomentar la intermobilitat, i incorpora un pla d’aparcaments que estableixi zones gratuïtes dissuasives i altres de pagament.

Finalment, el treball potencia el desenvolupament de microplataformes de distribució urbana de mercaderies i fomenta el repartiment de mercaderies mitjançant l’ús de vehicles elèctrics i les bicicletes de càrrega, especialment a l’interior de l’illa de vianants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: