Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Suport del món empresarial i econòmic al projecte de l’Agroparc del Grup Ametller

La Federació Empresarial del Gran Penedès ha fet públic un manifest de suport al projecte de l’Agroparc.

Fins ara un centenar d’empreses ja s’han adherit al document que es va presentar en un acte celebrat al Vinseum de Vilafranca. Representants del món econòmic, social i polític de l’Alt Penedès i del Garraf van assistir a aquesta presentació i també van ser-hi els alcaldes de Vilafranca, Sant Sadurní d’Anoia i Avinyonet del Penedès.

L’objectiu del manifest és posar en valor el projecte i evidenciar el suport que té entre una part important del teixit social de la vegueria. El manifest presentat per la Federació Empresarial del Gran Penedès és obert a tothom qui vulgui afegir-s’hi

El projecte de l’Agroparc, que ha d’ocupar 258 hectàrees entre els termes municipals de Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, ha tingut des del moment en que es va fer públic l’oposició de diverses entitats ecologistes del territori. El suport plantejat a través del manifest vol ser un contrapes a aquesta oposició
El projecte, que preveu una inversió de 180 milions d’euros, es troba actualment en la seva fase administrativa. Després de la primera aprovació per part de la Comissió Territorial de Catalunya a finals de l’any passat, actualment s’està procedint a la tramitació del document sobre l’impacte ambiental. Tècnics de la Generalitat estan avaluant els principals aspectes de la macroactuació.

De moment, el calendari que es va fixar en el seu dia s’està complint. L’objectiu és que la nova gran àrea d’economia circular pugui començar a funcionar durant l’any 2025.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: