Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sílvia Pérez Cruz i Richard Bona amb Alfredo Rodríguez protagonistes del Vijazz 2022

Les actuacions musicals a la plaça de Jaume I han tornat a comptar amb músics de primer nivell internacional que han omplert l’aforament, com també hi han fet els maridatges al Casal.

L’apartat musical d’aquest Vijazz ha deixat en general molt bones sensacions entre el públic que ha gaudit dels diferents concerts que s’han fet tant a l’escenari principal de la Plaça de Jaume I, com a l’espai d’elles i el jazz al Claustre de Sant Francesc.

Unes propostes musicals que s’encetaven divendres amb l’actuació de Modern Standars Group, en el que potser va ser el concert més fluix dels 3 caps de cartell de l’edició d’aquest 2022.

Dissabte arribava ja una de les propostes que havien despertat més interès en aquesta edició, Silvia Pérez Cruz acompanyada de la Farsa Circus Band. Una actuació que no va decebre i que va fer gaudir els qui omplien la plaça de Jaume I. Tot just abans en el mateix espai havia actuat el pianista Yessaï Karapetian, que va mostrat el seu virtuosisme.

El plat fort arribava diumenge, amb el concert que oferien el considerat com a un dels millors pianistes del panorama mundial, Alfredo Rodríguez, amb el que també està considerat un dels millors baixistes mundials com és Richard Bona. Una fusió de música afro-cubana que va entusiasmar i fins i tot fer ballar la Plaça de Jaume I.

Tot plegat complementat amb les actuacions que es feien al Claustre de Sant Francesc en el cicle DO Cava-Elles i el jazz, amb unes actuacions de més petit format però també de primer nivell.

En l’apartat musical també mencionar l’actuació que es va fer dissabte a la tarda, a la Rambla de Sant Francesc amb el grup Apolo Jumpers, que a més oferia la possibilitat ballar. Una proposta que des de l’agrupació Swing Vilafranca Olga Hernaiz valorava molt positivament.

Després de dos anys en que moltes de les activitats paral·leles al Vijazz s’havien fet amb formats més reduïts, aquesta 15ena edició ha recuperat l’assistència normalitzada tant en la fira de vins a la Rambla com en els tastos i maridatges que es feien a la sala del Casal.

Com apunta el sommelier de l’Acadèmia Tastavins, Xavier Viles, al llarg del cap de setmana es van programar un total d’11 tastos, 4 el divendres, 4 més el dissabte i 3 el diumenge. La resposta ha estat molt bona, i el mateix Viles explicava dissabte a la tarda que els aforaments estaven complerts i es buscava oferir propostes molt variades.

Paral·lelament al Vijazz, des de l’oficina de Turisme de Vilafranca també s’oferia activitats complementaries, amb visites guiades al cementiri, a la basílica de Santa Maria aprofitant la posta de sol i a la Vilafranca modernista. Tres propostes que com comentava dissabte a la tarda el tècnic de Turisme David Puig tenien una bona acollida.

En definitiva un Vijazz que ha tornar a recuperar les sensacions prèvies a la pandèmia, les de l’any 2019, i que ha portat novament a Vilafranca molts visitants i un gran ambient a la Fira de vins i caves.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: