Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Fèlix es planteja com la diada de la represa amb la intenció de Gamma Extra

La diada engegarà a un quart d’una del migdia, com a l’any 2019

Durant la presentació de la diada, com no podia ser menys, s’ha parlat de la previsió de castells, i totes les colles han apuntat que encara era massa d’hora per tenir-ho clar ja que queda un mes i mig amb diades molt importants i que qualsevol caiguda et pot condicionar la resta de setmanes. Les colles també han demanat que es valorin més els castells inferiors a la gamma extra ja que són molt complicats de fer i més després de dos anys d’aturada.

Ara bé, apunten que arribaran al 30 d’agost amb els seus millors castells i, per exemple, sempre que tot vagi bé, es podria veure el 3d10fm dels Castellers de Vilafranca, tal com apunta el seu cap de colla, Sisco Benet, que també ha recordat que els Verds actuen per Sant Fèlix com a colla convidada com la resta perquè estan entre les quatre millors colles del panorama casteller i, per tant, l’objectiu és anar a màxims com sempre.

Per Sisco Benet, la seva diada somiada és la de sempre: un castell amb manilles, un altre amb agulla, un sense folre i, finalment, el pilar de 8 amb folre i manilles.

Per la seva banda des de la Colla Vella s’ha deixat clar que el 2020 hauria d’haver estat una temporada molt dolça per la colla, que estava en màxima forma, i que ara el plantejament és totalment diferent ja que durant les primeres setmanes de temporada han estat molt centrats en els assaigs de la canalla que, com a gairebé totes les colles, és pràcticament tota nova.

Tot i no parlar de castells concrets, el responsable de la Colla Vella, Albert Martínez, vol deixar clar que les seves intencions són guanyar Sant Fèlix.

Per Martínez el fet de poder ser a la diada de Sant Fèlix és tot un honor i reconeix que és una de les jornades castelleres que més motiva a la colla, cosa que és molt important sobretot després de dos anys pràcticament aturats.

Des de la Colla Joves dels Xiquets de Valls, per la seva banda, es posa en relleu que Sant Fèlix és el moment d’arribar a donar el màxim i confirma que estan treballant per poder plantar el 5d9 amb folre i, també, assagen altres castells de gamma extra com la torre de vuit sense folre i el quatre de nous sense folre.

Finalment per part dels Minyons de Terrassa, Alex Riveiro confirma que està sent un any complicat, amb davallada d’una trentena de camises, però que aquest fet segueix la dinàmica que han tingut els de malva des de la temporada 2015-2016.

Tot i això, Riveiro, agraït per haver estat convidats de nou per Sant Fèlix, apunta que apretaran amb els millors castells que tinguin, i ha posat sobre la taula el 5d9f, entre d’altres.

Pel que fa a la logística de la diada, la del 30 d’agost es planteja com una diada de la represa i per tant es consolidaran els canvis que ja es van plantejar pel 2019 per fer-la més àgil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: