Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Problemes als balls de la festa major dels petits per aconseguir balladors i balladores

Després de dos anys de pandèmia i, per tant, sense viure ni veure una festa major tradicional, els balls de la festa major dels petits estan tenint problemes per trobar balladors.

Des de l’Ajuntament creuen que un dels motius és que els infants més petits no han tingut referents durant dos anys i això ha fet que potser no manifestin prou interès en participar-hi.

A més també apunten que el fet que el curs escolar comenci el 5 de setembre provoca que moltes famílies que acostumaven a marxar després de la festa major de vacances ho facin abans i ja no es puguin comprometre als assaigs. En total, per les preinscripcions, es van quedar lliures un centenar de places.

Des de l’Ajuntament expliquen que encara és d’hora per arribar a una conclusió o per replantejar la festa i cal veure què passa enguany i també l’any que ve. El consistori desitja que finalment surtin tots els balls ni que sigui amb un sol grup i asseguren que buscaran les solucions que convinguin. A més, reconeixen que per alguns balls falten balladors i balladores però per altres hi ha llista d’espera.

El Ball Pla és un dels que està tenint problemes per completar un grup d’infants i per això és un dels molts balls que està fent assaigs oberts per animar als nens i nenes a unir-s’hi i també han trucat a exballadors per aconseguir ampliar el grup. Ens ho explica des del Ball Pla, Gerard Escofet

Els nens i nenes que participen en els assaigs de la festa major dels petits també s’han donat compte que enguany són menys balladors. Ens ho explica Jana Fort

Alguns balls d’adults també han tingut problemes per omplir grups i molts d’ells han hagut de fer més d’una convocatòria per trobar balladors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: