Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Molts joves inverteixen el seu temps en preparar activitats, colònies i campaments d’estiu

Uns 650 infants marxen de colònies o campaments i prop d’un centenar de joves voluntaris ho estan preparant tot.

Uns 650 infants marxen de colònies, campaments, camps d’estiu… al llarg del juliol i agost. Els organitzen monitors i monitores de les quatre entitats vilafranquines GEP, MIV, Agrupament Escolta Pere II i Santa Maria de Foix i La Canadenca. Uns noranta joves destinen el seu temps lliure en planificar les activitats i organitzar tota la tasca prèvia que requereix.

El responsable pedagògic de La Canadenca, Albert Càlix, posa en valor tota la tasca prèvia que és invisible. Aquesta va des de preparar tota la documentació dels infants fins a pensar totes les activitats o qualsevol situació en la que es puguin trobar.

Els infants i monitors i monitores comparteixen setmanes al camp d’estiu, per aquest motiu és un moment essencial en el seu creixement personal. Estones per estar sense pantalles, aprenent i transmetent valors.

L’agrupament escolta es basa en uns valors específics per a crear futures generacions actives, conscients i compromeses amb la societat.

L’Ariadna Ràfols, monitora de l’Agrupament Escolta Pere II emfatitza en tots el que busca un camp d’estiu.

Per dotar de sentit les activitats, els monitors i monitores idees un fil conductor que es segueix al llarg de les colònies i campaments. Aquest es segueix en la majoria de les activitats i d’aquesta manera és més fàcil fer pedagogia. Des del MIV posen en valor el fet de seguir un fil conductor o Centre d’interès.

Que noranta joves vilafranquins destinin el seu temps lliure a preparar material, pensar activitats per educar, facin milers de reunions i planifiquin fins l’últim segon el que seran les colònies i campaments no és casualitat, sinó vocació. Tots els monitors confirmen que en part, és per tornar la tasca pedagògica que en algun moment ells van rebre quan eren infants. El Jordi Morató del GEP, resumeix aquest fet en la vocació i l’aprenentatge continu.

D’aquesta manera, els infants, joves, monitors i monitores, de colònies i campaments, estan en constant aprenentatge. En un espai còmode i segur, on poden ser ells mateixos i créixer en tot moment. La Núria Fernandez confirma que és el millor espai on estar.

Amb tot això, els monitors i monitores dels esplais i caus ja estan gairebé a punt per marxar aquest estiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: