Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les ADF volen continuar treballant sobre el terreny per vetllar pels boscos de l’Alt Penedès

Les ADF del Penedès han viscut una setmana en alerta per l’elevat risc d’incendi, tot i que per sort a la comarca no s’han hagut de fer actuacions destacades.

Diumenge al matí, encara en Pla Alfa nivell 3 van poder acompanyar voluntaris de l’ADF de Torrelles

El president de l’ADF de Torrelles de Foix, Marc Que comenta que la seva principal tasca és la de vigilància i prevenció, durant tot l’any, tot i que aquesta darrera setmana han estat més en alerta en motiu de l’activació fins aquest passat dilluns del Pla Alfa nivell 3.

Marc Que destacava que els voluntaris dediquen moltes hores a tenir cura de la natura.

Aquest estiu, de moment no s’han hagut de fer gaire actuacions per incendis forestals, però cal continuar estant alerta.

Les ADF les formen veïns i veïnes dels municipis, que dediquen part del seu temps a aquesta tasca. Tot i que hi ha força homes, el nombre de dones és rellevant tot i que potser encara menys de les que caldria.

Una de les voluntàries de l’ADF de Torrelles és la Tània Reyes, que apunta com una de les possibles causes la por a trobar-se en una situació de risc com un incendi.

Tot i haver passat ja força setmanes d’estiu, i més d’una onada de calor aquest 2022, la situació de risc no ha passat. Aquesta setmana de moment s’ha desactivat el nivell 3, però tot apunta que l’estiu encara serà llarg.

Quan molta gent està de vacances, o s’acosta a les zones forestals per tal de gaudir del paisatge, els voluntaris de les ADF mantenen la seva tasca de vigilància, fent tasques de prevenció i estant alerta per si han d’actuar davant de cap conat d’incendi forestal

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: