Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Moixiganga de Sitges substituirà finalment la de Vilafranca per festa major

El ball vilafranquí lamenta la situació, apunta que se sent molt sol i, també, estigmatitzat

La Moixiganga de Sitges serà finalment la que substituirà la de Vilafranca per festa major després que aquesta no hagi pogut trobar prou balladors per sortir per la més típica. Des del ball vilafranquí reconeixen que ja arrastraven problemes de gent abans de la pandèmia i que la Covid-19 ha fet que, sense fer cohesió de grup, la gent es dispersés. A més, consideren que és un ball estigmatitzat.

Des del ball expliquen que ara hi ha entre 10 i 11 persones disposades a ballar per la festa major de Vilafranca, però que encara els caldria 10 persones més per poder sortir i no les han trobat malgrat obrir convocatòria i contactar amb antics balladors.

La resposta no ha estat l’esperada degut, en part, a la complexitat de poder aprendre des de zero un ball tan complexe i necessitar persones de totes les edats. La problemàtica va créixer, a més, amb la renúncia dels responsables del grup.

El ball vilafranquí diu que es va posar en contacte amb el cicle festiu de l’Ajuntament a principis d’aquest any per advertir de les nombroses baixes previstes, però que s’han sentit molt sols.

Des de la Moixiganga de Vilafranca veuen amb bons ulls que sigui la de Sitges la que els substitueixi i volen deixar clar que consideren que sí que ha d’haver un ball solemne que acompanyi el sant.

Pel que fa al futur del ball, Joan Montserrat creu que al setembre és un bon moment per tornar a buscar gent per recuperar el ball i, a més, s’han ofert a la Moixiganga de Sitges per ajudar-los en qualsevol cosa que necessitin de la més típica ja que consideren que els sitgetans venen a Vilafranca a salvar la situació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: