Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La majoria de polítics locals i comarcals demanen més rapidesa en el desplegament

Hem parlat amb diferents polítics de l’àmbit local i comarcal sobre el desplegament dels serveis territorials de la Vegueria Penedès.

Després del balanç que s’ha fet aquesta setmana del primer any de legislatura del delegat del Govern al Penedès, David Alzquézar, és important saber també què opinen alguns polítics de Vilafranca i comarca del desplegament dels serveis territorials.

Des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el seu president, Xavier Lluch, explica que de moment el que ha vist són molt bones intencions però pocs resultats, sobretot pel que fa a la utilitat de la vegueria Penedès pels ciutadans. Lluch es compromet a seguir col.laborant perquè el desplegament es faci efectiu.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, apunta que qualsevol avenç en el desplegament dels serveis territorial és positiu, tot i que lamenta que no es vagi més ràpid i destaca que la llei de vegueries encara està en un calaix. L’important, per Regull, és que s’està concretant on anirà cada servei i també destaca que hi hagi partida pressupostària que permeti seguir avançant.

Des del grup municipal d’Esquerra a Vilafranca, el seu portaveu, Pere Sàbat comenta que els èxits que s’estan aconseguint amb el desplegament dels serveis territorials són conjunts i espera que es vagi avançant per consolidar la vegueria Penedès.

Des del PSC, el portaveu del grup municipal, Francisco Romero apunta que, pel seu partit, el punt interessant del desplegament de la vegueria Penedès és la gestió compartida de serveis, cosa que lamenta que encara no s’hagi produït. Per Romero els passos que s’han fet són positius, però demana que es vagi més ràpid en determinats aspectes

Per part de la CUP, Txus Magallón també destaca que es va avançant però que massa lentament i lamenta que, mentrestant, es vagin generant noves entitats com l’associació de municipis de l’arc metropolità que considera que es generen purament per criteris polítics, en comptes d’avançar més ràpidament cap a la vegueria.

Des de Vilafranca en Comú recorda que fa deu anys que el projecte de vegueria Penedès està en marxa i que tot just ara s’estan concretant diferents aspectes.

Romagosa recorda també que la vegueria Penedès és un compromís del Govern de la Generalitat i que espera que es compleixi.

Finalment des de Ciutadans, Eladio García diu que prefereix esperar un any més per fer les valoracions perquè no veu cap millora gràcies a la vegueria.

Eladio García apunta, per exemple, que sí que veu que la Diputació de Barcelona subvenciona ens locals com ara els ajuntaments, cosa que de moment no veu en la vegueria Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: