Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La justícia declara nul·la la delegació del servei d’aigua de Sant Llorenç d’Hortons al CONGIAC

El consorci CONGIAC és un ens públic que agrupa diversos ajuntaments, com Sant Llorenç, Vilafranca o Olèrdola, per a la gestió del cicle de l’aigua a través de l’empresa GIACSA.

El Jutjat Contenciós Administratiu número 9 de Barcelona ha resolt el recurs presentat per l’empresa SOREA contra la decisió de l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons de delegar el servei municipal d’aigua en favor del Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (CONGIAC). Concretament, el jutjat ha anul·lat l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons al CONGIAC, la modificació de la forma de gestió del servei municipal d’aigua a través de l’empresa GIACSA i la delegació d’aquest servei en el Consorci.

Segons un comunicat de SOREA, el recurs presentat es fonamenta en dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ja havien considerat que el consorci CONGIAC «no constitueix una forma vàlida de gestió associativa del servei d’aigua en no existir un interès de cooperació comú entre els diferents municipis consorciats». El consorci CONGIAC és un ens públic que agrupa diversos ajuntaments per a la gestió del cicle de l’aigua a través de l’empresa GIACSA. Entre aquests ajuntaments n’hi ha tres de l’Alt Penedès: Vilafranca, Olèrdola i Sant Llorenç d’Hortons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: