Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Granada viu fins l’11 de juliol la Festa Major més esperada

Com és habitual, la Granada celebra el segon cap de setmana de juliol la seva Festa Major, una de les primeres de tot el Penedès.

Enguany, a més, compta amb l’al·licient de recuperar el format habitual, després de dos anys en què s’han hagut d’adaptar la majoria dels actes a la situació sanitària derivada de la pandèmia de COVID-19.
Entre les novetats més destacades, hi ha la centralització de tota la festa a l’esplanada del Centre Cívic, on hi haurà l’escenari principal. Aquest acollirà els concerts i balls de tots els dies, que en anys anteriors estaven desdoblats entre l’envelat i l’escenari de la zona esportiva.
Avui, divendres tindran lloc alguns dels actes més tradicionals, amb el pregó, a càrrec de l’actriu Gisela Guitart i Font. Seguidament, una cercavila de foc acompanyarà el Ruc fins al campanar, on es farà la tradicional Pujada del Ruc, que any rere any captiva grans i petits amb un espectacle ple de foc, llum i color. El dia acabarà amb un concert organitzat pels Diables. Demà, dissabte, obrirà les portes la XX Mostra de vins DO Penedès i caves, organitzada per la Jove Agrupació Dionysos i que ja s’ha convertit en un acte indispensable de la Festa. A més, durant el matí també hi haurà activitats per la canalla i la tronada d’inici de la festa. La tarda començarà amb l’actuació castellera, a càrrec dels Xicots de Vilafranca, els Bous de la Bisbal i els Falcons de Vilafranca; estarà amenitzada per concerts al recinte de la mostra de vins, que donaran pas als actes de la nit: el correfoc, la lectura dels versots i el concert de Porto Bello.
Diumenge, coincidint amb la festivitat de Sant Cristòfol, patró de la Granada, tindrà lloc la cercavila, en què hi participaran tots els elements del seguici festiu del poble. També tindrà lloc la segona jornada de la mostra de vins i caves, així com el concert i el ball amb l’Orquestra Maravella.

Diluns 11 de juliol, darrer dia de la Festa Major, serà el torn dels petits, amb la cercavila infantil i la baixada del Ruc petit del campanar. La nit acabarà amb teatre i un concert de tribut als grans grups de rock internacional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: