Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alcaldes del Penedès lamenten que la Generalitat vulgui limitar l’actuació de les ADF

Fins aquest dilluns l’Alt Penedès, com bona part de Catalunya ha estat en estat d’alerta màxima per risc d’incendis.

En aquest marc, la tasca que duen a terme les ADF tant de prevenció com d’actuació ràpida en cas d’incendi, son claus per evitar que aquest s’estengui sense control. Per això, des dels municipis es lamenta la decisió del govern de limitar la seva actuació

La prevenció és una de les claus per lluitar contra els incendis forestals, i aquesta prevenció s’ha de fer durant tot l’any i no actuar només durant els mesos d’estiu. Aquesta tasca de control de l’estat dels boscos, de vigilància dels camins forestals i de ser sobre el terreny tot l’any l’ha fan bàsicament les ADF.

Aquesta tasca la valoren molt positivament els ajuntaments alt penedesencs, tot destacant que es tracta de voluntariat que dedica moltes hores a fer aquestes accions. L’alcalde de Torrelles, Sergi Vallès, comentava que és una feina molt important, però que te poc suport per part d’altres administracions.

Referma que la prevenció és bàsica, per tal de no haver de córrer quan hi ha un incendi.

Des de Pontons, el seu alcalde Josep Tutusaus coincideix en destacar la feina dels voluntaris de les ADF, i recorda que en situacions com les d’aquesta passada setmana són claus en suport a les decisions que pren el govern de la Generalitat. Els ajuntaments no disposen de gaire eines per tallar els camins quan cal, per exemple, i poc més poden fer que donar informació als veïns. Tutusaus referma que les ADF són claus per poder arribar a temps quan hi ha un incendi forestal, i es queixa de poc suport de les administracions.

Finalment, l’alcalde d’Olèrdola Lucas Ramirez destacava que a la comarca hi ha una molt bona coordinació entre les ADF, que facilita tant la prevenció com l’actuació ràpida en cas necessari. En aquest sentit, lamenta que el Govern català limiti l’actuació de les ADF.

Sigui com sigui, sobre el terreny les ADF continuen duent a terme la seva tasca de vigilància dels boscos penedesencs, i de primera actuació en cas d’incendi forestal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: