Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El turista que s’acosta a Vilafranca és català, d’entre 45 i 65 anys, i que viatja en parella

Després de dos anys amb limitacions per la pandèmia de la Covid-19, el turisme està vivint un estiu sense restriccions ni mascaretes, el més proper a la normalitat des del 2019

El perfil de les persones que visiten Vilafranca en l’actualitat són majoritàriament catalans, amb una edat compresa entre els 45 i 65 anys, que viatgen en parella per motius d’oci, interessats pel turisme cultural i, d’aquests, una quarta part declaren que passen nit a la vila. Dels estrangers destaquen els francesos, que suposen un 6% del total.

Des de l’oficina de turisme de Vilafranca s’ofereixen diferents opcions d’activitats i visites, entre les quals destaquen quatre propostes. La primera és la tradicional posta de sol al campanar de Santa Maria, que recull en una única experiència l’essència de la vila: patrimoni arquitectònic, història, paisatge i vi ja que, en finalitzar la visita, es pot degustar una copa de vi dalt de tot del campanar.

La segona proposta la formen, en realitat, tres rutes pel centre de la vila, cadascuna amb la seva particularitat. Així, s’ofereix el Bar a Vins, una ruta que té com a protagonista el vi de la DO Penedès i una tapa de qualitat amb producte de proximitat. Enguany hi participen 16 establiments, cadascun amb la seva tapa i la copa de vi.

També es pot visitar la ruta Modernista, que és un itinerari configurat per una col·lecció de diferents edificis on es pot veure la petjada modernista.

I per conèixer els orígens de Vilafranca, la ruta Medieval, que transcorre pel casc antic de la vila on roman el patrimoni d’una època. Aquesta ruta, també senyalitzada, es pot complementar amb el lloguer a d’ulleres de realitat virtual que ens fan viatjar uns segles enrere.

Una altra activitat, relativa al paisatge, consisteix en 11 rutes que surten de la vila i ens porten a diferents indrets del territori i que tenen la vinya com a protagonista principal però no únic. A més, s’ofereixen dos recorreguts temàtics com són el Camí del Vi i l’ Entre Vinyes, tots dos amb un full d’activitats per fer amb la canalla i, per tant, que es poden fer amb família.

Un altre element destacat és la zona d’autocaravanes, un lloc amb un ús intensiu, sobretot els caps de setmana i durant l’estiu, que fa que des de Turisme es plantegin la seva ampliació. La Rosa ha estat aquest cap de setmana a la zona d’autocaravanes de Vilafranca, que considera que és un espai molt ben preparat.

Finalment la quarta proposta, i no menys important pel que té de simbolisme i identificador de la vila, és tot el que fa referència al món casteller, potenciant la visita als assaigs i la presència en les diferents diades que es desenvolupen a la ciutat.

La regidora de Turisme, Maria Dolors Rius, destaca la gran tasca que fan des del servei, amb propostes per a tots els gustos i com és d’important que els propis vilafranquins siguin prescriptors de la vila.

Des del consistori es posa en valor tot el que es pot trobar a l’Oficina de Turisme, que va més enllà dels catàlegs ja que també hi ha mapes interactius per conèixer tots els detalls dels punts d’interès i, a més, també es dona informació sobre turisme a altres parts de Catalunya per als visitants que segueixen la seva ruta des del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: