Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pla estratègic horitzó 2025 de l’Incavi ha de servir per ajudar a transformar el sector

Al llarg d’aquests anys fins el 2025 s’han establert fins a 23 projectes que han de servir de palanca per tal potenciar els vins catalans i la seva excel·lència.

La directora general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Alba Balcells, acompanyada dels màxims responsables de l’ens ha presentat la línies bàsiques de treball que s’han marcat en aquests propers anys per tal de ser un element clau en la dinamització del sector i ajudar els vins catalans a potenciar el seu nivell d’excel·lència.

Balcells ha comentat que s’han establert 23 projectes que treballaran per donar resposta als reptes de mercat, la millora de les pautes de consum, o lluitar contra l’emergència climàtica entre altres eixos.

Així per exemple es vol crear una marca de ‘Vi català’ que pugui ser compartida per tot el sector o oferir eines per millorar la visibilitat dels vins catalans. Alba Balcells

Un dels primers projectes que ja es posaran en marxa aquest mateix 2022 és la millora del laboratori de l’Incavi, que ja té un pressupost assignat de 500.000€. La intenció és millorar l’oferta de serveis que es presten des del laboratori a les empreses del sector.

A banda també es treballarà per potenciar les varietats autòctones i tradicionals, capitalitzant el patrimoni de varietats que representen les vinyes recuperades i també es vol donar un impuls important als vins de Finca Qualificada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: