Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diverses obres en marxa per pacificar el trànsit a la vila i dinamitzar el sector comercial

Vilafranca enceta un estiu amb obres en diverses zones per pacificar el trànsit a la vila i dinamitzar el sector comercial.

Vilafranca viurà un estiu amb obres en diversos carrers i places repartits sobretot al centre però, també, en altres barris com ara el Molí d’en Rovira o la Girada. Tots els treballs s’engloben en el Pla d’Intervenció Integral del Centre i el Carrer Comerç i del seu entorn, que vol suposar una reforma urbana, econòmica i social de la vila.

Ara mateix aquest pla d’intervenció es troba en la fase 1 i cada dues setmanes l’Ajuntament actualitza el calendari de finalització dels treballs tenint en compte el calendari dels proveïdors, que tenen problemes per rebre el material a temps.
Una de les obres que porta ja unes setmanes executant-se és la del Carrer dels Banys, que s’enllestirà al setembre. En aquesta via es preveu la urbanització integral d’un total de 964 metres quadrats, corresponents a l’actual carrer dels Banys i de la cruïlla amb el carrer de Sant Jaume. A més, hi haurà una ampliació i enjardinament de l’espai públic amb la pacificació del trànsit rodat.
Una altra zona que es renovarà de forma total és la plaça i el carrer del Carme i tot el seu entorn, amb la reurbanització integral de 1.439 metres per donar continuïtat a l’actual illa de vianants. Es preveu que tota aquesta obra pugui acabar-se a final d’any amb el carrer de la Lluna i Sant Jocund com a trams finals.

Segons el regidor d’urbanisme, Francisco Romero, les obres en aquest tram de les escoles Estalella i Sant Elies es van haver de començar uns dies abans d’acabar el curs perquè són uns treballs molt complexes i el seu objectiu és acabar la part més d’impacte acústic abans que torni a iniciar-se l’activitat a les escoles.

Romero apunta que tot i que intenten que les obres tinguin el menor impacte a la vida quotidiana de la gent, entén que provoquin algunes molèsties i demana paciència per obtenir uns carrers més amables per als vianants.

Per altra banda, durant aquest mes de juliol es preveuen començar les obres al primer tram de la rambla de la Girada i també en les properes setmanes s’iniciaran al carrer Tossa de Mar, entre altres. Tot plegat anirà en paral.lel a les grans obres que s’estan fent al carrer del Comerç, que suposa la urbanització integral de més de 8.000 metres quadrats corresponents a l’actual carrer Comerç i a una part de la llosa de cobertura del ferrocarril.

Des del consistori recorden que totes aquestes obres van de la mà de programes d’eficiència energètica subvencionats dels qual es pot buscar més informació a la web del pla d’intervenció integral de Vilafranca i, a més, també destaquen que els treballs que s’estan començant ara són els que es van començar a planificar fa més d’un any i mig.

Per la seva banda, des de l’associació de veïns i veïnes del centre apunten que les obres són molt necessàries i esperades però lamenten que s’estigui fent la gran majoria de treballs al mateix temps, cosa que provoca el col-lapse en determinades vies.

El que més valoren és que els treballs serviran per pacificar el trànsit al centre de Vilafranca, tot i que lamenten que les obres del carrer dels Banys obliguin a tallar durant tant de temps aquesta via, que creuen que és un eix principal.

Per la seva banda des de l’associació de veïns i veïnes del Molí d’en Rovira veuen amb esperança la remodelació de la zona i esperen que signifiqui una dinamització d’un barri,.

El veïnat demana més serveis per al barri i creuen que seria molt necessari, per exemple, obrir-hi una llar d’infants o casal d’avis municipal, cosa que generaria també la necessitat d’obertura de més comerços i dinamitzaria l’activitat comercial del Molí d’en Rovira.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: