Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Detingut el presumpte autor de dos incendis forestals d’aquest juny al Massís del Garraf

Detingut el presumpte autor de dos incendis forestals d’aquest juny al Massís del Garraf

A més, també van denunciar penalment un menor d’edat per la seva autoria en els mateixos fets.

Agents dels Mossos conjuntament amb el Cos d’Agents Rurals, i amb la col·laboració de la Policia local de Sant Pere de Ribes, van detenir el dia 30 de juny, un home de 22 anys com a presumpte autor de dos incendis forestals. A més, també van denunciar penalment un menor d’edat per la seva autoria en els mateixos fets.

Els fets es remunten al 18 de juny quan es va declarar un incendi forestal entre els municipis d’Olivella i Avinyonet del Penedès. Tres dies més tard, el dia 21 de juny, es va produir nou un incendi en una zona forestal propera a la urbanització Can Pere de la Plana de la localitat de Sant Pere de Ribes.

Tots dos focs van afectar un total de 184,86 hectàrees, de les quals la major part dins l’espai protegit del Massís del Garraf.

El 21 de juny, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Vilanova i la Geltrú i efectius del Cos d’Agents Rurals van iniciar una investigació conjunta per determinar les causes dels incendis i esclarir les circumstàncies dels fets. Els agents van concloure que l’inici dels focs va ser provocat de forma expressa, i que els presumptes autors podrien ser un home i una noia que van ser vistos a la zona. Els agents van aconseguir identificar i localitzar l’home, que va ser detingut pels Mossos a Vilanova i la Geltrú. D’altra banda, els policies van prendre declaració com a investigada a la menor d’edat, també com a presumpta autora dels delictes d’incendi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: