Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

David Alquézar fa balanç del seu primer any com a delegat destacant l’impuls al desplegament

El juny de l’any passat David Alquézar era nomenat delegat territorial del Govern al Penedès, i en aquest temps ha impulsat el desplegament dels serveis territorials.

El delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, feia balanç aquest dimarts de la tasca feta al territori en el primer any de legislatura i destacava que els objectius que es van proposar ara fa un any s’han aconseguit, posant èmfasi en el compliment del calendari previst per al desplegament dels serveis territorials.

Alquézar explica que per el primer any es van proposar quatre objectius molt definits. La concreció del desplegament dels serveis territorials, la creació d’una dinàmica de treball a través dels consells de direcció, l’establiment d’una política de proximitat al servei de tots els territoris i la planificació territorial com a cohesió territorial.

Alquézar ha assenyalat que amb el nomenament del nou director dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès, Josep Maria Colomé, es reafirma el compromís del Govern amb el territori i es fa un pas més cap al desplegament dels Serveis Territorials.

Alquézar també ha fet referència a la importància de comptar amb dades específiques de la vegueria per poder traspassar al Govern i a les diferents conselleries les necessitats que es detectin al Penedès.

En la seva intervenció també ha assenyalat algunes de les actuacions que s’han fet des de la delegació, com les 85 visites territorials a alcaldies i consells comarcals per detectar de les necessitats del territori i donar suport als diferents ens locals i comarcals. També ha ressaltat les diverses accions territorialitzades a la vegueria del Govern, com l’ampliació de places universitàries al territori (fins a 80), la inversió a la vegueria de 7,8 milions d’euros de Fons Next Generation, la inversió de 2,5 M d’€ pel desplegament de la Xarxa Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) a la Vegueria Penedès pel període 2022 – 2025, la creació d’una oficina de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) a Sitges i la planificació de la regió sanitària pròpia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: