Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Commemoren els 20 anys de l’agermanament de Vilafranca i Bühl amb un acte al Vinseum

El Vinseum va ser l’escenari de l’acte de commemoració dels 20 anys de l’agermanament que van signar en el seu dia Vilafranca i la ciutat alemanya de Bühl.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i el seu homòleg de Bühl, Hubert Schnurr van encapçalar les dues comitives. Els alcaldes que van signar l’agermanament el 2002, Joan Aguado i Hans Striebel també estaven convidats, però només el vilafranquí Aguado hi va poder assistir.

La commemoració va comptar amb l’actuació de la coral vilafranquina Laroc que en tots aquests anys ha mantingut una estreta relació amb Bühl i també amb l’actuació conjunta de professors de les escoles de música de les dues ciutats. Els professors de l’escola de Bühl formen part de la Big Band Brass&Fun que dijous va participar al Vijazz 2022.

L’acte va servir per a posar en valor, una vegada més, la interacció i la col.laboració entre les dues ciutats i per remarcar la importància de mantenir viu el concepte d’Europa

Cal tenir present que en aquestes dues dècades de vinculació entre Vilafranca i Bühl les relacions insitucionals i personals han estat constants i molt fuides. La regidora de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, va ser l’encarregada de presentar l’acte de commemoració al Vinseum, Montserrat va recordar, precisament, aquesta relació constant entre catalans i alemanys.

Per la seva banda, l’alcalde de Bühl va instar a superar els actuals mals moments generats per la pandèmia i la guerra d’Ucraïna i va repassar alguns dels projectes conjunts d’quests 20 anys com ara els intercanvis d’estudiants, les colònies de joves YouTo i els lligams entre entitats com en la recent visita del Club Natació Vilafranca al «meeting» de natació de la ciutat alemanya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: