Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cineclub fa un bon balanç de la reobertura del Kubrick i espera guanyar múscul atraient socis

Les xifres d’espectadors ballen segons la pel·lícula projectada però el cinema familiar està donant molt bons resultats.

Després de la reobertura de la sala el passat 8 de juny, Cineclub Vilafranca fa un primer balanç inicial positiu d’haver entomat el projecte del Kubrick amb l’impuls de l’Ajuntament de Vilafranca i el personal del grup cooperatiu d’inserció laboral Entrem. Les xifres d’espectadors ballen segons la pel·lícula projectada però el cinema familiar està donant molt bons resultats. Aquesta setmana, per exemple, el nou film del Minions va omplir les dues sessions del dimecres.

D’altra banda, l’ampliació de l’oferta, amb les pel·lícules de la Zazie i ara també les del Kubrick Cinema, està fent que comenci a augmentar el nombre de socis i sòcies. Per a una entitat com el Cineclub és imprescindible tenir múscul en aquest sentit per poder mantenir les dues sales en marxa.
Miquel Felipe és membre de la junta de Cineclub Vilafranca.

D’altra banda, Cineclub Vilafranca engega un nou projecte per recuperar la memòria cinematogràfica de la gent gran sota el lema ‘Que gran és el cinema’. El dimecres de la setmana vinent es projectarà ‘El pisito’ al Casal de gent gran del Tívoli i es farà un cinefòrum. La sessió està organitzada per la Federació Catalana de Cineclubs, amb la col·laboració de Cineclub Vilafranca i el Servei de la Gent Gran de l’Ajuntament de Vilafranca.

Aquest projecte de recuperació de la memòria oral i sentimental de l’experiència cinematogràfica vol reivindicar els testimonis orals com a document històric, ja que el cinema va ser un instrument essencial per entendre la vida cultural i social durant el segle XX.

Cineclub Vilafranca no deixa de ser una entitat que col·labora amb altres entitats i amb l’ajuntament per dinamitzar culturalment la vila. En aquesta línia, han organitzat dues sessions de cinema familiar a la Sala Zazie en el marc del cicle Vilaestiueja; aquest dijous amb la pel·lícula ‘Canta 2’. També ha arrencat el cinema a la fresca, amb la col·laboració dels Castellers de Vilafranca, als jardins de Cal Figarot. De moment amb bons resultats d’assistència.

Tota la informació relativa a la programació i a com fer-se soci es pot trobar a la pàgina web de Cineclub Vilafranca, www.cineclubvila.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: