Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cinc municipis de l’Alt Penedès es veuen afectats per la declaració d’alerta hidrològica

Són Mediona, Pontons, Sant Quintí, Torrelavit i Olesa de Bonesvalls.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha declarat l’alerta hidrològica a les unitats de la capçalera del Ter, el Llobregat mitjà i l’Anoia Gaià, arran de la sequera pluviomètrica que s’està acumulant en els darrers mesos.

Aquestes unitats engloben un total de 135 municipis, cinc dels quals són de l’Alt Penedès. Els municipis afectats són Mediona, Pontons, Sant Quintí, Torrelavit i Olesa de Bonesvalls.

L’alerta hidrològica implica una sèrie de limitacions en alguns usos, com la reducció d’aigua per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per a usos industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i altres usos recreatius (5%).

Pel que fa als usos d’abastament domèstic, s’estableixen limitacions particulars per a determinats usos urbans que han d’acomplir tots els municipis com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d’ompliment de fonts ornamentals, la prohibició a particulars de la neteja de carrers amb aigua de xarxa, les limitacions en l’ompliment de piscines, la limitació en la neteja de vehicles, entre d’altres. També es defineix una xifra per al consum global d’aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: