Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Canvi de criteris de la Federació Espanyola d’Atletisme: Pol Retamal fora dels 200 al mundial

Retamal figurava entre els 56 atletes que accedien al Mundial per posició al rànquing de temporada. La RFEA ha reduit el nombre d’atletes seleccionats a 32, i no podrà participar als 200m a Eugene.

El martinenc Pol Retamal, que es va coronar com a campió dels 200 llisos al Campionat d’Espanya, celebrat a Nerja fa dues setmanes, finalment no participarà al Mundial en la seva prova estrella. Inicialment al Mundial accedien aquells atletes que assolissin la mínima de 20.24 o es trobessin en els 56 primers llocs del rànquing mundial. Retamal, en el lloc 55, estava dins, però finalment la Federació Espanyola ha reduït el nombre de seleccionats a 32, aparentment per reduir costos.

La mateixa Federació que ha seleccionat Retamal pel Mundial d’Eugene, Oregon per participar en el relleu de 4×100, però no així pels 200. Una polèmica decisió que ha afectat a molts altres atletes espanyols, que ara veuen com els mèrits aconseguits ara ja no serviràn per representar Espanya al Mundial, després d’aquest canvi de criteri de darrera hora. El campió d’Espanya de 200m no representarà la selecció al Mundial.

Aquest desencís no treu a Retamal l’alegria de ser campió estatal dels 200 en un cap de setmana rodó. A Nerja l’objectiu era ser campió i sobretot assolir la mínima per l’Europeu del proper mes d’agost a Munic. Ara, la vista també està posada en la propera cita olímpica de París 2024. Tokyo no va ser possible; de cara a París, la confiança és màxima.

En només 8 dies, Retamal encetarà la seva aventura al Mundial, que tindrà lloc a Eugene, Oregon, del 15 de juliol al 24 de juliol, al nou i espectacular Hayward Field.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: