Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Busquen alternatives per a que el ball de la Moixiganga surti a la festa major de Vilafranca

Un dels balls clàssics de la Festa Major de Vilafranca, el de la Moixiganga, està vivint un moment complicat.

La falta de balladors ha provocat que els responsables del ball hagin renunciat a sortir enguany a la festa a acompanyar Sant Fèlix. Aquesta circumstància ha provocat que l’Ajuntament estigui buscant alternatives per trobar una solució provisional.

Els membres de la Moixiganga han baixat des dels 25 que hi havia abans de la pandèmia fins els 8 actuals. Amb aquesta xifra tan limitada no és possible sortir a la festa major. El ball vilafranquí ja es va posar en contacte amb el cicle festiu de l’Ajuntament a principis d’aquest any per advertir de les nombroses baixes previstes.

Es va obrir una convocatòria per buscar balladors nous i es va contactar amb antics membres per tractar de recuperar-ne algun. La resposta no va ser l’esperada degut, en part, a la complexitat de poder aprendre des de zero un ball tan complexe. La problemàtica va créixer, a més, amb la renúncia dels responsables del grup.

Una de les opcions que té l’Ajuntament damunt de la taula per trobar una solució provisional per la festa d’aquest any és la de recórrer a moixigangues properes. Ja hi ha hagut contactes amb la de Sitges que dependria de l’autorització de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: