Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquesta setmana els Juliols de la UB han estat a Vilafranca

La solidaritat, la sostenibilitat i l’ecologia han estat el contingut del curs universitari d’estiu que s’ha celebrat aquesta setmana al Vinseum.

Els Juliols de la Universitat de Barcelona han tractat aquesta setmana del vi com a agent transformador. Ho han fet amb diferents ponències, classes pràctiques i visites, amb el Vinseum com a centre neuràlgic.
A poc a poc en el món del vi han agafat cos els conceptes d’ètica, de sostenibilitat i de moderació. Cert que els conceptes de cooperació i de solidaritat els trobem arrelats en el cooperativisme del tombant dels segles XIX al XX, però en els darrers anys i també a partir de la idea de l’economia social i sostenible s’han desplegat nous projectes i les inquietuds vinculades a la responsabilitat social i el respecte al territori han adquirit més envergadura.
Una de les sessions, conduida per la periodista i sommelier, Ruth Troyano, tractava de 8 exemples diferents de vins o propostes enoturístiques solidàries.

Els Juliols de la UB a Vilafranca van suposar una primera experiència descentralitzadora de la Universitat de Barcelona fa 14 anys, amb l’impuls del seu coordinador, Joan Cuscó.

El curs s’ha mantingut al Vinseum durant 14 anys i sempre amb un bon resultat tan de participació com de valoració.

Enguany s’ha parlat, entre d’altres temes, del cooperativisme del vi , del relleu agrari i l’exclusió social, de l’economia del vi i els valors afegits o de la viticultura regenerativa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: