Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alta participació al món del lleure en el que ha estat l’estiu de la tornada a la normalitat

Després de cinc setmanes d’activitat de lleure estiuenc a tota la comarca, la valoració dels casals és positiva.

Des del Consell Comarcal destaquen que les dades d’infants i joves que han participat de l’oferta esportiva ha estat fins i tot desbordant i que no esperaven tanta participació. De fet, aquest 2022 han doblat xifres pre-pandèmiques com la de l’any 2019. El secretari tècnic del Consell Esportiu de l’Alt Penedès, Pep Besolí, apunta que entre els 30 casals que coordinen entre directe i indirectament, han tingut una participació d’una 4.000 infants i joves.

Des del Consell esportiu confirmen que la calor ha obligat a suspendre alguna activitat, la setmana passada estaven programades activitats com acampades i bicicletades que es van haver d’anul·lar tot seguint les restriccions de la Generalitat en entrar al nivell 3 del Pla Alfa. Tot i això, Pep Besolí confirma que han pogut resoldre prou bé la situació de l’onada de calor.

Una de les particularitats del casal d’estiu de l’escola Baltà Elies, gestionat pel consell esportiu, és que han ofert lleure per a joves d’entre 1r i 4t d’ESO. L’Oriol Pujol, és un dels joves que ha participat les cinc setmanes de casal, i explica com han viscut l’onada de calor.

Cada setmana uns 30 joves han participat de les activitats d’estiu, i valoren positivament que, tot i que hi hàgi poca oferta per aquestes edats a Vilafranca, facin activitats i sortides especials. Oriol Pujol, membre del grup de joves del casal d’estiu del Baltà Elies.

A més dels casals coordinats pel consell esportiu, l’oferta lúdica estiuenca no és escassa. Una desena d’iniciatives de casals d’estiu completen el panorama Vilafranquí i Penedesenc. Casals esportius, creatius… Des de l’escola de dansa Assumpta Trens de Vilafranca del Penedès organitzen el Casal Creatiu.

La Mireia Andrade és la responsable del casal, que posa en valor que enguany l’estiu ha estat molt més relaxant pel que fa al control de la Covid.

Enguany doncs, la pitjor enemiga no ha estat la covid, sinó la calor. Els monitors i monitores no han hagut de dividir els infants per grups bombolla, ni hi ha hagut confinaments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: