Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca omple els carrers de música

Coincidint amb el final de curs escolar, les escoles de música de la vila celebren el dia Internacional de la Música

El dia 21 de juny és el Dia Internacional de la Música, una festa que avui dia se celebra en un centenar de països. Des de fa més de vint anys, a Vilafranca hi te lloc la festa que treu els instruments a diferents carrers de la vila.

Com cada any, l’Ajuntament de Vilafranca organitza la jornada i hi participen les diferents escoles de música Vilafranquines com l’EMM M. Dolors Calvet, l’EM Clau de Sons, l’EM Aula Quatre i l’Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca.

És l’oportunitat que tenen les escoles de música de cloure el curs i mostrar tot l’esforç fet durant l’any. El professor de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, David Miret, posava en valor el fet de poder sortir als carrers per demostrar la feina feta.

Per la seva part, les famílies valoren positivament que els alumnes, des de petits puguin treballar en equip així com el fet de tornar a sortir al carrer després de la pandèmia.

Els espais repartits pel centre de la vila on s’hi van ubicar punts musicals van ser la plaça de la Vila, la plaça de la Constitució, la plaça de l’Oli, la plaça Jaume I i la capella de Sant Pelegrí. En aquest espais hi van passar l’alumnat i les formacions de les diferents escoles i grups musicals.

Els alumnes, que esperen amb il·lusió el dia, també consideren que és una bona oportunitat per a mostrar a la ciutadania de Vilafranca tot el que han treballant.

El projecte +Música, impulsat per l’Ajuntament, s’ha realitzat aquest curs a les escoles Baltà i Elias, Mas i Perera, Pau Boada , Sant Josep, Estalella i Graells, Dolors Piera, Sant Ramon i l’institut Milà i Fontanals. El programa vol incentivar l’educació musical als centres escolars. L’Ajuntament aporta un professional que acompanya el procés d’aprenentatge dels alumnes de cada centre, així com un banc d’instruments.

La regidora d’educació es mostrava satisfeta de poder mostrar a les famílies el projecte, i emfatitzava en tota la feina dels professionals del sector per a fer que els alumnes de les escoles de Vilafranca puguin tocar instruments.

La jornada del dia de la música va anar condicionada per la situació meteorològica, i en alguns moments es va haver d’aturar perquè els instruments no es mullessin. La mostra del més música, es va haver de traslladar a l’interior de Santa Maria, on els alumnes van finalitzar el concert.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: