Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha recuperat la sala de cinema Kubrick amb una gala de reobertura plena de sorpreses

L’ambient aquest dimecres al vespre era el de les millors ocasions, amb catifa vermella inclosa i el públic que no va fallar.

La reobertura del cinema s’estrenava amb la projecció en 35mm. d’Atraco Perfecto, una de les grans pel.lícules de Kubrick. Cineclub Vilafranca es va posar a treballar fa sis mesos, quan la família Olivella anunciava el tancament de la sala, per aconseguir reobrir el cinema amb un projecte econòmicament sostenible.
Així, doncs, el projecte de Cineclub amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i la bona entesa amb el Grup Entrem han fet possible la reobertura de la sala.
La gala, conduida per la periodista Anna Vallhonesta, va començar amb sorpreses abans dels parlaments. Es van projectar a pantalla felicitacions al Cineclub Vilafranca de diversos actors o directors de cinema com Neus Ballús, Carla Simón o Santiago Segura. També de la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, o els actors reconeguts pel Most Festival Francesc Orella i Mercè Sampietro. Tots insistint en la necessitat de mantenir l’oferta de cinema a la vila.
I en el capítol dels parlaments l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, remarcava la importància del cinema per la societat, assenyalava el suport municipal a Cineclub i desmanava també que el públic respongui.
La cooperativa d’inserció laboral Entrem s’encarrega del personal de taquilles, del quiosc, del servei de neteja i del suport a la sala.
Desprès dels parlaments, Pablo Sancho, donava pas a la projecció de la pel.lícula amb una darrera sorpresa. Un video amb la felicitació de Katharina Kubrick, filla Stanley Kubrick.
Després el protagonisme va ser del cinema i d’una pel.lícula projectada en 35mm. El fet que l’única còpia d’Atraco Perfecto a l’estat estigui a Barcelona en format analògic va encoratjar Cineclub a recuperar l’antic projector del cinema vilafranquí, que portava nou anys en desús. La sala de projecció va torna a veure rodar les bobines amb un clàssic, recuperant d’aquest manera la millor essència del cinema. A partir d’ara el Kubrick obrirà de dimecres a diumenge, amb projeccions en format digital. La programació arrenca amb l’estrena de ‘Jurassic World: Dominion’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: