Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca commemora el dia mundial de les persones refugiades amb diferents actes

El dia mundial de les persones refugiades s’ha commemorat a Vilafranca amb actes que s’han allargat des de finals de la setmana passada

El documental ‘Ultima cinta des de Bòsnia’ del director Albert Solé va obrir, a la sala Zazie, el programa de commemoració. El documental és un treball de recerca sobre la família de la Sifa Suljic, una refugiada bosniana que actualment viu a Catalunya que va perdre la major part de la seva família a la massacre de Srebrenica l’any 1995.

Va ser un dels episodis més dramàtics de la guerra dels Balcans i el documental posa sobre la taula el drama viscut per la Sifa a la recerca dels seus germans i pareEl programa de commemoració a Vilafranca també ha comptat amb la lectura d’un manifest a la plaça de la Vila. El text llegit volia recordar els molts conflictes que es viuen arreu del món i que generen constants fluxos de refugiats.

La jornada de commemoració es va completar amb la instal.lació d’una exposició a la mateixa Plaça de la Vila titulada ‘Siguem refugi per un món sense camps’ en la que es detalla la realitat d’alguns camps de refugiats.

L’exposició s’ampliarà en els propers dies amb més plafons. Vilafranca s’ha adherit a aquesta campanya de commemoració i record que ha sorgit des de la Fons Català de Cooperació

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: