Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca commemora el Dia Internacional per l’alliberament LGTBI

Cada 28 de juny es commemora el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI. A Vilafranca s’adhereix a la data per visibilitzar i reivindicar el respecte a la diversitat sexual.

La façana de l’Ajuntament llueix la bandera irisada per a reivindicar els drets col·lectius. Malgrat els avenços, avui en dia, encara és necessari reivindicar que queda molt camí per recórrer en la lluita per la igualtat de drets de les persones LGTBI, les dades mostren que l’LGTBI-fòbia encara és present al nostre voltant.

Per aquest motiu s’organitzen actes entorn la commemoració com una concentració de suport i lectura del manifest a favor dels drets LGTBI+. La lectura del manifest anirà a càrrec de l’activista Diana Velasco. I amb els  Monòlegs LGTBI, a càrrec de Nus Teatre.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament confirma que les accions formen part d’una línia de treball que persegueix “una Vilafranca lliure d’agressions LGTBIfòbiques i més inclusiva”.

Les violències al col·lectiu LGTBI continuen sent presents en diferents àmbits de la vida social, així ho indiquen informes de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH). El 2021 es van registrar 284 incidències discriminatòries per l’LGTBI-fòbia, un augment del 50,3% respecte a l’any anterior. Enguany, en el que portem d’any són 127 les situacions registrades de lesque en tenim constància.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: