Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Richard Bona i Alfredo Rodríguez, Melissa Aldana i Eva Fernández completen el Vijazz 2022

El Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès ha acollit la presentació oficial de la quinzena edició del Vijazz Vilafranca que se celebrarà l’1, 2 i 3 de juliol.

El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha destacat la importància de recuperar la fira de vins a la Rambla Nostra Senyora on hi participaran més de 20 cellers.
També es recupera la gratuïtat i l’aforament complert de l’escenari de Jaume I.
El director artístic del Vijazz, Carles Ocaña, ha donat a conèixer els concerts que tindran lloc tant a l’escenari principal de la plaça Jaume I, com el cicle Elles i el Jazz al Claustre Sant Francesc i altres activitats paral·leles vinculades a la música jazz. El divendres 1 de juliol hi ha un dels concerts més destacats amb la Modern Standards Supergroup.
També destaca la màgica veu de Sílvia Pérez Cruz acompanyada de Farsa Cirus Band precedida per l’actuació del pianista i compositor, Yessaï Karapetian, el dissabte 2 de juliol.
Completaran el cartell dos concerts més el diumenge 3 de juliol. L’escenari l’obrirà el talent de la saxofonista Melissa Aldana, i el seu quartet i seguidament el duet format per Richard Bona i Alfredo Rodríguez que fusionaran la música centreafricana i afrocubana. Com a record a l’edició 2021, on es va limitar l’aforament a l’escenari principal, però alhora va permetre incorporà taules per gaudir dels concerts amb una copa de vi, el dijous 30 de juny se celebrarà una edició especial de l’Enojazz, un maridatge de vi i música, on hi actuaran les dues Big Bands de l’Escola de Música Municipal de Vilafranca acompanyades per la saxofonista, cantant i compositora, Eva Fernández. Durant la presentació també hi han intervingut la directora regional del Penedès del Banc Sabadell, M. Àngels Martín i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que ha clos l’acte remarcant que l’èxit del Vijazz és la simbiosis de fira de vins i festival musical amb qualitat.
D’altra banda el Cicle Elles i el Jazz, que tindrà lloc al Claustre de Sant Francesc, tornarà a acollir jazz en clau femenina. L’1 de juliol actuarà l’Ester Quevedo Quintet, i el seguiran el d’Alba Alsina Quintet el dissabte i Lucía Fumero el diumenge 3 de juliol. Una de les novetats d’enguany és que també es recuperen els concerts de tarda-vespre a les Rambles de Sant Francesc i Nostra Senyora, amb els concerts de la Sidral Brass Band el divendres i el diumenge i la ballada de Lindy-Hop amb la música en directe d’Apol·lo Jumpers el dissabte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: