Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Revetlla de Sant Joan marcada per la calor i la sequera

Les autoritats recomanen extremar les precaucions per tenir una revetlla segura.

Aquest vespre és la revetlla de Sant Joan, que enguany tornarà a celebrar-se amb plena normalitat després de la pandèmia. Un conjunt de celebracions al voltant del solstici d’estiu, la nit més curta de l’any, amb el foc com a gran protagonista de les revetlles que es fan arreu del territori. En el context meteorològic actual, les autoritats recomanen extremar les precaucions per tenir una revetlla segura.

A la festa de Sant Joan en son protagonistes els elements pirotècnics i les fogueres, que són de gran risc, a causa de la situació meteorològica de calor i sequera. Tot i això, el govern va descartar una revetlla sense petards, però cal extremar al màxim les precaucions. Està prohibit l’ús de la pirotècnia, fogueres o qualsevol element de foc a menys de 500 m d’una zona forestal arreu de Catalunya.

A alguns ajuntaments han prohibit els petards i fogueres, i d’altres han reservat zones específiques per a llançar.los. A Vilafranca no està prohibit fer ús de la pirotècnia, però Inspector cap de la policia de Vilafranca, Albert Romero, destaca que cal extremar les precaucions per tal de garantir una revetlla segura.

Els establiments especialitzats en coets confirmen que la venda enguany ha estat bona. Des d’hipercoet Vilafranca es mostren optimistes.

Frederic Bruquetas, responsable de la botiga, emfatitza que els clients que compren coets són variats. N’hi ha qui espera la data i es mira el catàleg amb detenció i d’altres que van a última hora.

A part dels coets, un dels imprescindibles de la revetlla és la coca de Sant Joan. De llardons, de crema, de pinyons, amb fruita confitada o sense. Sigui quina sigui l’opció, les coques són també unes de les grans protagonistes de la revetlla de Sant Joan. Dies abans de celebrar la nit més curta i més màgica de l’any, els aparadors de les pastisseries del Penedès ja s’omplen d’aquests dolços tan característics. I la majoria de gent és previsora, i per no quedar-se sense postres aposta per reservar-la abans. Al Forn de Sant Joan confirmen que …

Coets, coca… i cava! L’alcohol també és protagonista durant la revetlla. Per aquest motiu, la policia local de Vilafranca ja fa dies que té un dispositiu que es dedica a controlar l’alcohol i les drogues a la carretera. L’objectiu és conscienciar a la ciutadania per la nit de la revetlla i demana responsabilitat col·lectiva.

Amb tot això, cal gaudir de na nit sense deixar d’extremar les precaucions en tots els sentits per tenir una revetlla segura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: