Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 700 infants participen a Vilafranca en diferents propostes de Casals d’estiu

Aquest 27 de juny han començat els Casals d’Estiu, amb una bona demanda de places, i que tots els organitzadors esperen que puguin celebrar-se amb més tranquil·litat que aquests darrers 2 anys.

L’oferta és molt variada, i aquest any amb un curs escolar que ja ha estat normal i un estiu que es preveu també més tranquil a nivell sanitari, la demanda per participar als diferents casals d’estiu ha crescut. Així ho explica el secretari tècnic del Consell Esportiu de l’Alt Penedès, Pep Besolí, que és qui ha preparat els casals que s’ofereixen en quatre escoles públiques de Vilafranca.

Comenta que avui han començat amb més de 500 infants i joves entre 3 i 15 anys repartits entre les escoles Baltà i Elias, Dolors Piera, Estalella i Graells i Cristòfor Mestre. Besolí remarca que han detectat que hi havia moltes ganes de poder tornar a gaudir dels Casals d’estiu.

En el cas del Baltà i Elias, acullen el grup dels joves d’ESO, una vintena de nois i noies entre 13 i 15 anys.

Besolí espera que aquest 2022 la normalitat sigui la tònica, després dels dos anys complicats que ha implicat la covid.

Els Casals que organitza el Consell Esportiu tenen sempre un centre d’interès al voltant del qual es preparen les diferents activitats que es fan durant les 5 setmanes. En aquesta ocasió, com explica la coordinadora del Casal del Baltà i Elias Yolanda Jorquera, es tracta d’un extraterrestre que vol conèixer el Penedès.

Una altra de les propostes estiuenques habituals a Vilafranca per a infants i joves és la que programa la societat La Principal el Casal. Des de fa 20 anys organitzen Casals d’Estiu, darrerament amb dos àmbits ben diferenciats com són el Campus de Bàsquet que organitza la secció de bàsquet, i el Campus Creatiu que organitza la secció de dansa. Entre els dos, com apunta el Gerent del Casal Salvador Casals, acullen poc més de 200 infants. Unes xifres similars a les de l’any passat, i que busquen complementar aquesta oferta lúdica i formativa per els joves amb les necessitats de les famílies.

També en el seu cas esperen que aquest estiu es puguin fer totes les activitats sense els condicionats del dos darrers anys.

Des d’aquest 27 de juny i fins el proper 29 de juliol els infants i joves que participen en aquests casals d’estiu podran omplir d’activitat els matins tot compartint jocs i experiències amb altres noies i noies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: