Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’oferta de casals d’estiu a Vilafranca i comarca torna a nivells del 2019

Hi ha una àmplia oferta de casals d’estiu de diferent tipologia i una creixent demanda per part de les famílies.

En el cas de Vilafranca des de les AMPA de 4 escoles s’organitzen casals a través del Consell Esportiu de l’Alt Penedès. El secretari tècnic del Consell, Pep Besolí, explica que tenen bones sensacions en aquestes setmanes prèvies de cara a una bona assistència.

En el seu cas l’estiu passat van mobilitzar uns 200 monitors, i aquest any la xifra pot ser superior si tenen més infants. Tot i que darrerament hi ha molts proveïdors que els han comentat que els preus són més alts, com per exemple en el cas dels transports, Besolí explica que aquest 2022 han decidit mantenir els preus de l’any passat.

A Vilafranca són les AMPA de les escoles Dolors Piera, Baltà Elias, Estalella i Cristòfor Mestre les que organitzen amb el Consell Esportiu els seus casals. Una iniciativa que és possible també gràcies al suport de l’Ajuntament, que ja fa tres anys que signa convenis amb les AMPA per oferir-los una subvenció que ajudi a cobrir les despeses de l’activitat. Xell Montserrat és la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca.

Si aquest any és l’escola Cristòfor Mestre la que se suma a la proposta del Consell Esportiu en conveni amb l’Ajuntament, també hi ha una escola que en feia fins ara i que ha decidit no fer-ne. És l’AMPA del Mas i Perera, i el seu president Francisco Javier Cantero explica que ja l’any passat van haver d’assumir pèrdues i el conveni que els ofereix l’Ajuntament no s’ajusta a la seva manera de funcionar ja que fins ara feien bàsicament d’intermediaris. Una idea que reforça la tresorera de l’entitat, Yolanda Moya, ja que considera que per a ells haver-se de donar d’alta d’activitats econòmiques els representava un seguit de despeses que s’han d’acabar repercutint en els preus que han de pagar les famílies per les activitats.

A banda d’aquestes propostes n’hi ha també d’entitats privades, que ofereix activitats tant culturals com esportives. Des de Robotix Penedès organitzen ja fa temps el Steam Summer, que en aquests darrers anys ha acollit una seixantena de nois i noies per setmana. David José, el seu coordinador, explica que la sensació és que torna a haver-hi moltes ganes de fer activitats, i esperen repetir la bona assistència.

També amb un caire multidisciplinari i cultural, s’organitza el Casal Creatiu de la Societat La Principal. La seva directora i membre de l’Escola de Dansa Assumpta Trens, Mireia Andrade, explica que s’ofereixen diferents experiències al voltant de la dansa, l’art i el lleure.

En l’àmbit esportiu són també habituals els campus de tecnificació que es fan a l’estiu, com el que organitza la Fundació Esportiva Atlètic Vilafranca. El seu coordinador, Jaume de Castro, recorda que acostumen a tenir entre 150 i 200 nens i nenes que tenen interès en el món del futbol.

Similar és la proposta que es fa des de la secció de bàsquet del Casal. El director del seu campus, Dani Ayora, apunta que tenien moltes ganes de tornar a recuperar la normalitat, i que els participants són principalment del club.

Les ofertes son molt diverses, i per tant segur que es podrà trobar alguna alternativa que s’ajusti als gustos i necessitats tant dels nois i noies com de les famílies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: