Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital de Vilafranca disposarà d’un servei de diàlisi i una àrea de formació i recerca

El Consorci Sanitari Penedès Garraf inicia un període de 5 anys d’obres que han d’afectar tant l’Hospital de Vilafranca com els dels Camils a Sant Pere de Ribes i el Sant Antoni Abad de Vilanova.

Aquest dimarts al migdia s’ha fet la presentació als membres del Consell Rector del Consorci Sanitari Penedès Garraf la proposta d’ampliació de l’Hospital de Vilafranca. La intenció és crear un nou servei de diàlisi i una àrea destinada a la docència, la formació i la recerca. Aquesta ampliació serà d’uns 1.700 m2, que se sumaran als 19.000 m2 actuals del centre. Les obres es realitzaran al llarg del 2023, i està previst que tinguin una durada d’entre 12 i 15 mesos. El pressupost total de l’obra i l’equipament s’estima en més de 5.000.000 d’euros.

El president del Consorci Sanitari Penedès Garraf, Jordi Cuyàs, explicava que el projecte s’emmarca en un període d’inversions de 5 anys i que han d’afectar també l’Hospital dels Camils a Sant Pere de Ribes i el de Sant Antoni a Vilanova.

A Vilafranca s’aprofitarà un espai sense ús dins del mateix recinte de l’Hospital.

Fins ara, les persones usuàries de l’Alt Penedès que s’havien de sotmetre a diàlisi han estat ateses a la Unitat de Diàlisi de l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova. Ara podran ser-ho a l’Hospital de Vilafranca. La unitat estarà dotada amb 30 llits, una sala d’espera, vestidors per pacients i professionals, lavabos, una consulta mèdica, una sala d’informació, un box de preparació de pacients i despatxos i habitacions de treball intern.

El disseny del nou Servei de Diàlisi s’està treballant amb grups focals formats per diferents perfils professionals i persones usuàries del servei. L’objectiu, com explica Marta Terrones cap d’infraestructures i serveis del Consorci, és que la seva experiència ajudi a identificar millores a implantar, creant un espai còmode, segur i accessible pels pacients.

Casasol Arquitectes han estat l’estudi triat per fer aquestes obres, i de fet un dels seus fundador va ser qui va dissenyar l’Hospital Comarcal de Vilafranca a finals dels 80. L’arquitecte Bernat Gato explicava que s’han plantejat una obra integradora i que tingui en compte les necessitats dels professionals i els usuaris.

Amb aquest nou servei de diàlisi es millorà l’atenció sanitària a la població de l’Alt Penedès, i els espais de formació i docència han de ser importants de cara complementar els que s’oferirà des de la nova facultat d’infermeria que el proper curs ja funcionarà a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: