Dissabte, 4 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres del Pla d’Intervenció Integral al Centre arrenquen al carrer Carme

Les obres de reurbanització del carrer del Carme són un dels projectes inclosos en el Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç.

Els treballs abastaran la totalitat del carrer, des del carrer de la Font a la plaça de Josep Anselm Clavé i suposaran la urbanització integral de gairebé 1.500 m2 per donar continuïtat a l’illa de vianants actual. El projecte contempla l’ampliació i enjardinament de l’espai públic destinat a vianants i bicicletes, eliminant l’aparcament en filera en ambdós costats, i la pacificació del trànsit rodat amb sol un carril central de circulació de vehicles. La intervenció preveu, a més, la renovació total del mobiliari urbà, l’enllumenat i les instal·lacions.

Ara han començat els preàmbuls de l’obra, el gruix de la qual tindrà lloc durant les vacances escolars per entorpir el menys possible el funcionament quotidià dels centres.

Aquesta obra implica canvis importants en la mobilitat de la zona, que seguirà les directrius del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

Per acompanyar aquest projecte, que segueix la línia del PIICC de reformular i reconnectar determinats espais de la vila, s’han convocat subvencions especials per a la millora de l’eficiència energètica.

L’execució de l’obra al carrer Carme està prevista per fases de manera que la circulació de vehicles només s’hagi de tallar en moments puntuals. L’accés als aparcaments i la circulació de vianants estaran garantits en tot moment, si bé puntualment pot haver-hi alguna restricció. Les persones usuàries de l’aparcament públic situat al carrer del Carme, 8-10, hauran d’accedir-hi pel carrer de la Font i sortir en direcció contrària pel carrer de Puigmoltó, de manera provisional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: