Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La basílica de Santa Maria incorpora el nou vitrall ‘Sant Jordi i Montserrat’

Aquests dies està tenint lloc la instal·lació d’un nou vitrall a Santa Maria. És l’últim que quedava pendent i que completa el conjunt de 28 vitralls de la basílica vilafranquina.

Aquest vitrall, que està situat al damunt de la capella del Sagrat Cor de Jesús, ha estat creat pel taller Can Pinyonaire de Girona, dirigit per la vitrallera Anna Santolaria, a partir del disseny de la vitrallera vilafranquina i també membre de l’equip d’aquest taller Txell Colomer.

El tema del nou vitrall és ‘Sant Jordi i Montserrat’. En el plafó central hi ha una imatge de Sant Jordi matant el drac amb la muntanya de Montserrat al fons. Al voltant d’aquest plafó central s’hi distingeixen diferents elements vinculats a Montserrat que apareixen al Virolai, com la «muntanya serrada» o la «rosa d’abril».

Amb la seva instal·lació conclourà un treball que ha consistit a reparar i restaurar pràcticament tots els òculs dels laterals. Un dels òculs va haver de ser retirat pel seu mal estat, però ja ha estat restaurat al taller i col·locat de nou. En altres casos s’han fet reparacions in situ.
Durant tot aquest procés hi ha hagut alguna sorpresa.

El rector de Santa Maria, mossèn Xavier Aymerich, explica que la restauració dels vitralls no estava prevista a priori.

El nou vitrall ha estat sufragat per la família Aymerich – Miñarro, i es beneirà i inaugurarà per Sant Joan, el divendres 24 de juny, al final de la missa d’acció de gràcies pels 25 anys d’ordenació presbiteral de mossèn Xavier que se celebrarà a la basílica de Santa Maria a les 18h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: