Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Escultura, poesia, mística i feminisme al Paraules als Claustres

Les escultures d’Ángel Camino i l’espectacle ‘El llibre de Marguerite’ protagonitzen l’activitat del cicle Paraules als claustres.

Dins el cicle Paraules als claustres, divendres s’inaugurava l’exposició d’un doble treball de l’escultor Ángel Camino, que ja es pot visitar al claustre de Sant Francesc. ‘Volaverunt’ es pot veure a la Sala Fosca del Claustre i està composta per un recull de gravats de tres dimensions que el mateix artista defineix com a peces que “ocupen l’aire, surten del marc i s’apoderen de l’espai”. Aquesta mostra es podrà visitar fins al 27 de juny. Per altra banda, ‘La paraula, la matèria, el somni’ és un conjunt de peces escultòriques situades al voltant del pati del claustre i vinculades a un poema. Aquest recull de peces poètiques romandran al pati de claustre fins al 31 de juliol.

També en el marc del Paraules als Claustres, dissabte es va representar al Claustre de Sant Francesc ‘El llibre de Marguerite’, una aproximació a la vida i l’obra de la mística medieval francesa Marguerite Porete, la beguina condemnada per la Inquisició l’any 1310. Porete va escriure un llibre místic que va tenir molta difusió i encara s’estudia avui en dia: ‘L’espill de les ànimes simples’. El llibre va ser declarat heretgia, va ser prohibit i la seva autora va ser condemnada a mort.

Les beguines van ser les primeres comunitats lliures de dones, un moviment religiós femení sorgit a finals del segle XII a Europa. Portaven una vida de fe, sovint en comunitat, però no depenien de cap autoritat eclesiàstica.

Un espectacle intens en què el rigor històric, la mística i el feminisme medieval conflueixen per emocionar l’espectador i traslladar-lo a l’Europa del segle XIII.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: