Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat del préssec d’Ordal amplia la seva oferta amb activitats que potencien el territori

Comença la temporada de préssecs i amb ella el mercat del préssec d’Ordal. Els productors tenen molt bones expectatives aquest any amb collites de més qualitat després de les pluges del mes d’abril.

El préssec d’Ordal és un dels productes de més qualitat de l’Alt Penedès. Es tracta d’un cultiu de secà al terreny argilós i molt calcari, característiques que fan que el fruit tingui unes qualitats molt difícils de trobar en altres regions.

El producte s’ofereix al mercat del préssec d’Ordal només durant els caps de setmana dels mesos d’estiu.

A la presentació de la temporada del préssec d’Ordal, la regidora de turisme de Subirats, Àngels Pinyol, destaca que el producte va més enllà i engloba també l’oferta gastronòmica i turística del territori.

Els cellers de l’Alt Penedès també en són protagonistes, la Virginia Vacarisses d’Albet i Noya posa en relleu que el mercat no només inclou el préssec, sinó que també hi tenen cabuda el vi i el cava.

La collita del préssec comença a principis de juny, finalitza a mitjans d’agost i no es pot allargar més degut a que el cultiu és 100% de secà, és a dir que no es rega. Per aquest motiu, gràcies a iniciatives com la de l’Imma Olivella, que té un negoci familiar de melmelades, es pot apropar el gust intens del préssec durant tot l’any amb diferents formats.

Altres iniciatives com la de Caram caram apropen els productes de qualitat del territori d’una forma molt especial. Presenten productes gastronòmics com el préssec d’Ordal amb maridatges com el que es va celebrar entre els camps de presseguers de Lavern. La Clara Soler i la Gemma Muray posen en valor el prestigi i distinció del producte.

Per poder continuar cal que generacions joves agafin el relleu. El president de l’associació de productors de préssecs d’Ordal ho posa en manifest.

Ràfols, emfatitza que tot i que les sensacions pel que fa al producte i el funcionament del mercat estant sent positives en aquestes primeres setmanes, els pagesos porten ja mesos preocupats per la presència de senglars que acaben malmeten els camps.

Amb tots aquests factors s’inaugura oficialment la temporada del Préssec d’Ordal, amb l’intercanvi comercial directe entre els productors i consumidors amants de la qualitat al paladar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: