Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal de Vilafranca comença un llarg camí per assolir les obres de rehabilitació del teatre

Aquesta setmana s’ha fet l’acte de presentació per l’inici dels treballs del projecte arquitectònic.

Un inici que ha rebut l’aportació de 50.000€ per part de l’Ajuntament de Vilafranca. En l’acte acompanyaven al president de l’entitat, Marcel Esteve, els membres de la seva junta directiva, regidors de l’Ajuntament Vilafranca i també els arquitectes responsables del projecte, Lluís Dilmé i Xavier Fabré, de l’estudi DFT Arquitectes.
El projecte vol adaptar les instal·lacions a les normatives actuals en temes de seguretat, accessibilitat o d’eficiència. Els arquitectes el plantegen com una restauració integral, amb l’objectiu de mantenir la seva essència.
Xavier Fabré remarca la importància patrimonial del teatre a nivell de Catalunya.
El projecte també ha de proposar la remodelació i ampliació del vestíbul, amb un espai central d’informació, la instal·lació d’un sistema de portes dobles per aconseguir un millor aïllament acústic i la creació d’una segona sala de configuració lliure a l’antic galliner del teatre.

Marcel Esteve, explicava que seran unes obres molt ambicioses que requeriran d’un suport institucional. En aquest sentit el gerent del Casal, Salvador Casals, explica que el projecte arquitectònic permetrà desprès plantejar a les administracions el seu suport.

Per la seva part el portaveu del govern de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz, assenyala que si al Casal no s’hi fa res i el deixem morir desprès Vilafranca ho lamentarà, i el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, explica que ara cal avançar en el projecte executiu i en les fases per posar al dia el Casal. L’obra es farà per fases, en funció de la disponibilitat pressupostària. Els arquitectes apunten que serà una intervenció complexa que podria suposar dos anys d’obres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: