Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Algunes famílies no estan d’acord amb la plaça d’escolarització que els ha correspost

A les xarxes s’ha fet córrer un missatge en el que s’explica que hi ha 23 famílies de Vilafranca que s’han quedat fora de l’escola pública i se’ls dona com a única opció una escola concertada.

A través del missatge volen promoure una reclamació als serveis territorials del departament d’Educació. VeC ja va alertar del possible problema en roda de premsa a l’inici del procés de preinscripcions i aquesta mateixa setmana, en roda de premsa, ha insistit en el tema. El membre del grup municipal, Ramon Arnabat, considera que l’ajuntament pot insistir encara al departament d’Educació i que encara hi ha temps per ajustar-ho.

Aquest dimarts en l’apartat de precs i preguntes del Ple municipal des de l’oposició també es van reclamar explicacions del tema. La regidora d’Educació, Xell Montserrat, recorda que no és l’Ajuntament qui pren la decisió. Hi ha una taula d’escolarització amb representants de la Generalitat, i de la comunitat educativa, junt amb l’ajuntament que és la quue fa la proposta d’oferta de places segons les necessitats del territori.

Montserrat assenyala també que enguany hi ha dos canvis significatius promoguts per la Generalitat a través d’un decret. 15 de les 23 famílies queden afectades per aquests canvis, que el que busquen és la reducció de la segregació escolar.

La llei assenyala que les famílies amb Necessitats Educatives no poden triar el centre i seran repartides entre els diferents centres escolars de la vila. Xell Montserrat explica també que fins al mes d’octubre encara poden variar alguns aspectes de la matriculació escolar

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: