Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

12 milions d’euros per potenciar el turisme enogastronòmic

La Generalitat presenta al Penedès un pla per potenciar el turisme enogastronòmic a Catalunya, amb inversió prevista de 12 milions d’euros.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha presidit aquest dilluns al matí al Celler d’Espiells de Juvé & Camps la presentació de l’estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027. Torrent estava acompanyat de la directora general de Turisme, Marta Domènech.

Durant la presentació, s’han donat a conèixer les principals línies estratègiques i actuacions que es realitzaran en els propers anys per situar Catalunya com un referent europeu en turisme enogastronòmic. Un model de turisme que el Conseller ha qualificat de potent i que s’ha comprovat que genera molt de valor afegit als territoris. De fet, està comprovat que és un turisme que fa una despesa 3’5 vegades superiors a altres visitants, i Torrent ha explicat que des de la Generalitat i amb la col·laboració d’agents privats es vol engegar unes línies de treball que permetin en aquest 5 anys posicionar-se en un lloc de referència del turisme enogastronòmic.

La directora general ha recordat que per exemple al Penedès ja fa temps que es treballa en la línia de l’enoturisme, i que afegir-hi ara la gastronomia és un plus de qualitat.

Es preveu una inversió de 12 milions d’euros, 8 dels quals procedents dels fons Next Generation, que permetran accelerar en 3 anys el desenvolupament que s’aconseguiria en una dècada. L’objectiu és situar Catalunya com una de les grans regions enogastronòmiques d’Europa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: