Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’intensifica el control preventiu de plagues a Vilafranca amb l’arribada del bon temps

També comença una nova campanya a Vilafranca per conscienciar que no s’ha d’alimentar els coloms.

L’arribada del bon temps i la pujada de temperatures fa que s’observi major diversitat d’aus, d’insectes i d’animals de tota mena, també en l’entorn urbà. Per això aquests dies s’intensifica el control preventiu de plagues a Vilafranca.

Les ciutats tendeixen a ser cada vegada més verdes i saludables i això fa que hi hagi una major presència d’animals a l’entorn urbà. A més, la pandèmia ha provocat que determinades colònies d’animals, com rates o coloms, hagin crescut considerablement.

En aquest context, el servei de salut pública de l’Ajuntament de Vilafranca compta amb un servei de control de plagues urbanes a través d’una empresa externa.

Ara, amb l’arribada del bon temps i la pujada de les temperatures, s’han intensificat els controls preventius i els tractaments del clavegueram en aquells punts de la ciutat considerats com a problemàtics per la presència de rosegadors i insectes. L’empresa que porta a terme aquesta tasca, SAHICASA, fa setmanalment la revisió i la instal·lació de nous punts per barris, alhora que atèn els avisos que la ciutadania ha fet arribar durant la setmana anterior.

A Vilafranca hi ha alguns punts especialment delicats que s’han de vigilar per evitar la proliferació del mosquit tigre.

Les rates, els mosquits i les paneroles són, en aquests moments, els animals sobre els que s’està posant el focus. El José Manuel, veí de l’Espirall, està especialment preocupat per les rates.

En canvi la Montse, veïna de la Barceloneta, explica que van tenir un problema fa temps i que va ser solucionat ràpidament.

Uns altres animals que són molt presents a la vila són els coloms. Per això ara arrenca una campanya de l’Ajuntament de Vilafranca amb el lema ‘Si m’estimes, no m’alimentis’. Està científicament comprovat que, com més accés a aliment tenen els coloms, més es reprodueixen i, d’aquesta manera, s’incrementa sense control la població, amb les molèsties que això genera.

L’anterior campanya es va dur a terme la primavera de l’any passat, un cop s’havia detectat que la població de coloms havia crescut un 12% arran de la pandèmia.

L’Ajuntament demana col·laboració a la ciutadania quan observin la presència de rosegadors al carrer o als parcs, per tal que se’n pugui fer el seguiment i tractament si es determina que es tracta d’una plaga. Sobretot, és important actuar amb civisme i no deixar bosses d’escombraries fora dels contenidors que puguin atraure la presència de rosegadors i d’insectes.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: