Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Santi Borrell presenta la instal·lació conceptual Vinyes mortes vora el cel

Santi Borrell presenta la instal·lació conceptual Vinyes mortes vora el cel

La inauguració serà aquest divendres a les vuit del vespre, a la vinya on està ubicada, als afores de Vilafranca.

Concretament es troba a la C-243a, entre Vilafranca i la Granada, entre l’empresa Tigsa i la rotonda de la C-15. L’obra té el suport de la Unió de Pagesos. Durant la inauguració hi haurà una explicació de l’obra, per part de l’autor i després un parlament del representant del sector de la vinya de la Unió de Pagesos, Josep Marrugat. No es descarta obrir un col·loqui amb les persones que assisteixin a l’acte.
És la primera obra visual que presenta públicament l’autor, una estructura de fusta de quatre metres d’altura i cinc metres d’amplada, amb tres ceps morts que pengen, una obra que s’anirà transformant al llarg de les setmanes amb noves intervencions visuals. És una forma d’expressar la situació de la pagesia catalana, dels viticultors del Penedès que malviuen davant els preus baixos que fixen les grans empreses del sector del vi i del cava. És un avís, un crit d’alerta davant de tots els canvis que podrà patir el territori en els propers vint o trenta anys davant l’extinció gradual i lenta de la pagesia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: