Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Presentació del llibre del centenari del Casal Vilafranca

Joan Solé Bordes i Manel Güell han estat els encarregats d’escriure ‘El poble que estimava la fusta. Cent anys del saló-teatre del Casal Vilafranca’

L’any 2021 el Teatre Casal de Vilafranca va complir cent anys. Per celebrar l’efemèride s’ha presentat un llibre amb el recorregut i viatge al cor de la història del teatre. Els socis i historiadors Joan Solé i Manel Güell han analitzat i escrit el segle de vida del teatre Casal, amb un llibre que també compta amb textos de la historiadora Pilar Solé.

‘El poble que estimava la fusta. Cent anys del saló-teatre del Casal de Vilafranca’, es va presentar dimarts a la mateixa platea del teatre amb un discurs del president de l’entitat Marcel Esteve que agraïa la feina feta per escriure el llibre, i va comptar amb la ponència dels dos autors.

Joan Solé Bordes confirma que el projecte ja es va plantejar fa deu anys, pel norantè aniversari de l’entitat, i posa en valor el paper de la historiadora Pilar Solé.

El cronista vilafranquí destaca que es tenen en compte els orígens i quin era el panorama de la Vilafranca del 1921.

Per la seva part, l’escriptor del llibre, Manel Güell, explica com s’ha estructurat la darrera part del llibre, que és la que aplega tots els espectacles, concerts, balls, pel·lícules i un llarg etcètera que ha aplegat el Casal des del 1921.

El viatge a un segle d’història del teatre té en compte tota la gent que n’ha format part. Per aquest motiu a la presentació es va regalar un exemplar a tots els socis assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: