Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Paraules als Claustres ret homenatge al metge vilafranquí Fèlix Janer

El cicle ha arrancat aquest cap de setmana mostrant una visió polièdrica del doctor Fèlix Janer de la mà d’experts i coneixedors del seu llegat.

Un any més, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat la jornada que dona inici al cicle Paraules als Claustres, i que des de l’any 2010 ha fet possible conèixer a dones i homes nascuts o vinculats amb Vilafranca.
Després de la pandèmia del coronavirus, tot el sistema de cures sanitàries ha passat a primer pla a les nostres vides. Per aquest motiu a la jornada d’enguany de Paraules als Claustres es dedica a homenejar la figura d’un metge nascut a Vilafranca al segle XVIII, Fèlix Janer, del qual encara avui se’n conserven pràctiques i ensenyances deontològiques.
Les jornades, que es van celebrar dissabte al matí, les va inaugurar el regidor de Cultura Ricard Rafecas i van comptar amb cinc ponències que van relatar la figura de Fèlix Janer, metge, catedràtic, acadèmic i divulgador científic.
Va ser el primer degà de la Facultat de Medicina de Barcelona, impulsor de la deontologia mèdica i introductor de l’homeopatia a Catalunya. Des de l’any 1866 les seves despulles es troben al cementiri de Vilafranca.
Així , doncs, un cop finalitzada la jornada, una part dels participants es van desplaçar al cementiri de Vilafranca on es va descobrir una placa d’homenatge al doctor Janer en el lloc on descansen les seves despulles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: