Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nova jornada al centre d’interpretació de l’arxiu de la Família Desvalls a Viladellops

El director de Finca Viladellops, Marcelo Desvalls, recorda que l’arxiu de la família Desvalls està molt vinculat a la història de Catalunya i això els permet donar-li vida i divulgar-lo.

L’acte tenia lloc dissabte al migdia i incloïa l’activitat ‘La doble herència de la família Desvalls’, una conferència i un retaule històric dramatitzat a càrrec de Josep Fernández Trabal, cap de l’àrea de fons històrics de l’Arxiu Nacional de Catalunya, amb l’animació de la companyia Passi-ho bé Teatre i del Grup Recreacionista de l’Associació Cultural la Massa.

El director i propietari de Finca Viladellops, Marcelo Desvalls, recorda que l’arxiu de la família Desvalls està molt vinculat a la història de Catalunya i això els permet donar-li vida i divulgar-lo entre la població.

La jornada va comptar també amb la inauguració d’una exposició sobre els llinatges Masdovelles, Icard i Llupià i la seva presència a les comarques del Penedès i Garraf.

Durant la jornada es va poder fer una visita guiada al Centre d’Interpretació i a l’espai museïtzat de la carrossa del segle XVIII, així com un tast de vins i un recorregut lliure per la Finca Viladellops. Amb més de 4.500 pergamins, l’arxiu Desvalls és el fons familiar més important de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: