Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Música i poesia sobre el feminisme i el misticisme al segle XIV, al Paraules als Claustres

Música i poesia sobre el feminisme i el misticisme al segle XIV, al Paraules als Claustres

El cicle acostarà aquest dissabte una nova proposta dins del Cicle Paraules als Claustres, la vida i l’obra de Marguerite Porete.

El proper dissabte 28 de maig tindrà lloc al Claustre de Sant Francesc l’espectacle musical i poètic ‘El llibre de Marguerite Porete. Feminisme i misticisme al segle XIV’. Emmarcat dins el cicle Paraules als Claustres, l’acte s’inscriu també en la celebració del Dia Mundial Internacional per a l’Acció de la Salut de les Dones i està coorganitzat pel Serveis de Cultura i d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca.

Marguerite Porete (1250-1310) fou una mística medieval francesa que va morir cremada per defensar el seu llibre ‘El mirall de les coses senzilles’. Formava part de les beguines, les primeres comunitats lliures de dones. Eren un moviment religiós femení sorgit a finals del segle XII a Europa. Dones que duien una vida de fe, sovint en comunitat, però que no depenien de cap autoritat eclesiàstica. Porete va escriure un llibre místic que va tenir molta difusió. L’autora va ser cremada a París l’any 1310.

L’espectacle és una aproximació a la vida i l’obra de Marguerite Porete interpretada per l’actriu Gisela Figueras acompanyada amb el cant i la cítola medieval de Maria de Mingo.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: